multiblog.hu család tagja

Delikátesz.hu

Különleges. Finom. Újdonság. Ízlelés. Csemege. Ínyenc.

Bejegyzés írása

Most egy morbid nevű, de talán annál finomabb étel felé vesszük az irányt. Aki járt már például Prágában, biztosan találkozott már vele. A csehek egyik különleges,virslis, sajátkészítésű ételükről van szó, ami  a “vízihulla” vagy “vízbefultak” (utopenci, utopenec) elnevezést kapta.

Onnan kapta a nevét, hogy az étel feltalálója egy Samanek nevű molnár-fogadós, aki rossz ízű kolbászát próbálta feljavítani áztatással, a vízimalom kerekeinek javítása közben vízbe fulladt.

Az utopenecet jellemzően helyben készítik a cseh vendéglátóhelyeken, méretes, általában ötliteres befőttesüvegekben. Az ecetes, borsos lében együtt ázik a szafaládé és a hagyma, ezt tálalják körítés nélkül, legfeljebb egy szelet kenyérrel és savanyúsággal.

Te ettél már utopenecet?

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Budapest legújabb delikatesz kávézója
Lengyel tekert lepény
Te ettél már sklandrausis-t?
Pljeskavica, a szerbek kedvenc eledele
Juhtúrós Brindzás sztrapacska – a szlovák hagyományos egytálétel

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!