multiblog.hu család tagja

Delikátesz.hu

Különleges. Finom. Újdonság. Ízlelés. Csemege. Ínyenc.

Bejegyzés írása

café de olla (körülbelüli jelentése: fazekas kávé) egy mexikói kávéspecialitás. Hagyományosan úgy készítik, hogy egy égetettagyag-edényben forró (de nem forrásban levő) vízben piloncillót (cukornádból készült barnacukrot) oldanak fel, majd beleteszik a nem túl finomra őrölt kávét és egy fahéjrudat, majd néhány perc múlva leszűrik. Gyakori az is, hogy a fahéj mellett még szegfűszeget és/vagy narancs reszelt héját is beleteszik, de létezik ánizsos változata is.

A café de olla állítólag a mexikói forradalom idején terjedt el, ahol éjszakánként a tábortüzek mellett készítették a forradalmárokat segítő asszonyok, a soldaderák.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Caf%C3%A9_de_olla

Creative Commons License Ez a szöveg a magyar Wikipédia Café de olla című szócikkéből származik (a változat dátuma: 2015. április 28.). A CC-BY-SA-3.0 licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

Amennyiben jól tudsz angolul, itt tudod megnézni a videót az elkészítés módjáról:

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!